24
Ju
Disfungsi Seksual - Punca dan Gejala
24.06.2015 10:19

Out-of-kawalan tahap gula dalam darah boleh menyebabkan saluran darah dan kerosakan saraf yang menjejaskan prestasi seksual dan kenikmatan. Hal ini boleh menyebabkan disfungsi seksual berkaitan diabetes di kalangan lelaki dan juga wanita. Lelaki dan wanita yang menghidap diabetes juga harus sedar isu-isu fungsi seksual yang memberi kesan kepada kedua-dua jantina.

Faktor-faktor lain boleh menyebabkan atau memburukkan lagi masalah seksual, termasuk isu-isu psikologi, kesedaran diri dan takut gagal. Jika anda mengalami mati pucuk atau disfungsi seksual, ia adalah penting untuk berjumpa dengan doktor anda untuk diagnosis yang tepat mengenai keadaan anda.
Disfungsi seksual di kalangan lelaki

    Diabetes boleh menyebabkan kerosakan saraf dan arteri di kawasan kemaluan, mengganggu aliran darah yang diperlukan untuk ereksi. Ini adalah lebih biasa di kalangan lelaki yang lebih tua yang mempunyai diabetes untuk jangka masa yang panjang. Kolesterol tinggi, tekanan darah tinggi dan obesiti - semua biasa di kalangan lelaki dengan diabetes - serta merokok, boleh menyumbang kepada masalah ini.
    Sesetengah lelaki yang mempunyai pengalaman diabetes ejakulasi songsang, yang bermaksud bahawa ejakulasi pergi ke belakang ke dalam pundi kencing dan bukannya dilepaskan semasa klimaks. Keadaan ini tidak menjejaskan orgasma, tetapi ia boleh membuat ia sukar untuk bapa kanak-kanak.

Disfungsi seksual di kalangan wanita

    Diabetes yang berkaitan dengan kerosakan saraf boleh menyebabkan kekeringan faraj yang membuat hubungan tidak selesa.
    Kerosakan saraf juga boleh menyebabkan kehilangan sensasi di kawasan kemaluan, membuat orgasme sukar atau mustahil untuk dicapai.

Isu-isu untuk kedua-dua jantina

    Jangkitan kencing adalah lebih biasa di kalangan pesakit diabetes yang tidak mengawal dan boleh menyebabkan rasa tidak selesa untuk wanita ketika melakukan hubungan dan untuk lelaki semasa kencing dan ejakulasi. Ini secara amnya adalah komplikasi sementara, tetapi mereka boleh berulang. Aktiviti seksual perlu dihentikan semasa rawatan saluran dan yis jangkitan kencing, yang juga adalah agak biasa pada orang dengan diabetes.
    Penyakit kelamin (STD) boleh berjangkit dengan mudah kerana kering, kulit retak terdapat dalam banyak mereka yang mempunyai diabetes. Ini menjadikan ia penting untuk mengamalkan seks selamat.
    Tahap kronik gula darah yang tinggi boleh membawa kepada testosteron dikurangkan dan boleh menyumbang kepada penurunan minat seks (libido).
    Kronik gula darah yang tinggi boleh menyebabkan fungsi saraf yang tidak normal, yang membawa kepada sakit dengan hanya sentuhan ringan.
    Rasa memuncak sakit yang berkaitan dengan neuropati boleh membuat hubungan seksual tidak selesa.
    Kerana hubungan adalah senaman, pesakit diabetes perlu menonton untuk tanda-tanda hipoglisemia (gula darah rendah) selepas seks.

Faktor-faktor lain

    Orang yang mempunyai penyakit kencing manis (terutama lelaki yang penyakit yang kurang dikawal) boleh mempunyai terlalu sedikit atau terlalu banyak hormon tertentu, seperti prolaktin, testosteron atau hormon tiroid. Secara umumnya keadaan ini boleh dirawat dengan pil.
    Ubat-ubatan tertentu untuk masalah jantung, tekanan darah tinggi, kebimbangan, kemurungan, sakit, alahan dan mengawal berat badan kadang-kadang menyebabkan mati pucuk. Beralih ubat boleh menyelesaikan masalah ini.
    Tekanan dan lain-lain masalah kesihatan mental boleh menyebabkan atau memburukkan lagi masalah seksual, seperti merokok boleh dan penggunaan alkohol.
    Masalah fizikal bukan disebabkan oleh kencing manis, seperti kemalangan yang mencederakan saraf, pembedahan prostat, dan kecederaan saraf tunjang, boleh menyebabkan mati pucuk.

Jumpa doktor anda

    Membuat janji temu dengan doktor anda jika anda mengalami masalah seksual. Doktor anda perlu melakukan pemeriksaan fizikal, yang termasuk:
    Sejarah perubatan, termasuk soalan mengenai ereksi pagi (tanda bahawa mati pucuk yang mungkin bukan disebabkan oleh masalah fizikal); berapa lama masalah itu berlaku; dan sama ada anda mengalami keresahan atau tekanan
    Satu pemeriksaan fizikal dan kajian semula komplikasi diabetes
    Ujian makmal untuk memeriksa tahap hormon
    Kajian ubat-ubatan yang diambil
    Kadang-kadang ujian tambahan, termasuk pengukuran ereksi, ultrasound, dan / atau ujian neurologi dan lain-lain yang dilakukan di pejabat doktor atau oleh anda di rumah.

Fungsi Seksual Klinik di Klinik Joslin di Boston direka untuk membantu lelaki dengan dan tanpa diabetes yang mengalami mati pucuk atau menurun fungsi seksual. Klik di sini untuk maklumat lanjut mengenai Fungsi Klinik yang seksual.

 

TOPMAN 3 - Herba Untuk Lelaki Untuk Atasi Masalah Ketegangan & Mati Pucuk Yang Berkesan

 

Comments


Datenschutzerklärung
Create your free website at Beep.com
 
The responsible person for the content of this web site is solely
the webmaster of this website, approachable via this form!