21
Ju
Masalah suami mati pucuk
21.06.2015 13:13

Mati pucuk ini merupakan keadaan dimana si suami tidak mampu mengeraskan zakarnya ketika bersetubuh dengan pasangannya. Mati pucuk ni bukan satu penyakit yang membawa maut. Tapi menyebabkan si suami berasa malu dan tertekan sebab tak dapat nk tunjukkan kewibawaannya sebagai seorang suami.

 Mati pucuk ni boleh menyebabkan berlakunya pergolakan dalam rumahtangga sebab selalunya si suami ni tak akan mengaku tentang kelemahan diri dia. Maka, akibat 'kehausan' yang di rasakan oleh isteri berlaku lah penceraian.

Tanda-tanda mati pucuk :


    Zakar langsung tak mampu menegang. Ia merupakan sejenis mati pucuk yang paling ditakuti oleh kaum lelaki.
    Zakar lembik dan tak berupaya untuk bersenggama @ mani keluar sebelum bersenggama. Keadaan ini mendukacitakan. Ia boleh diubati & mungkin berpunca dari amalan pemakanan serta tekanan psikologi & penyakit tua.
    Zakar tegang tapi tak boleh memancutkan mani. Ia juga termasuk dalam kategori mati pucuk kerana ia menandakan lelaki itu tidak kuat tenaga batin dan terpaksa berhenti bersenggama kerana terlalu letih.
    Zakat tidak tegang seperti biasa. Ia digelar sebagai lemah syahwat @ lemah tenaga batin.

Lelaki mengalami Mati pucuk tidak mengira usia. Mati pucuk ni bukan je jadi pada warga emas tapii boleh juga dialami oleh lelaki muda 20an. Wuuuu. Menakutkannya lahai. Tapi kebiasaanya mati pucuk ni dialami golongan lelaki yang berumur 40an dan ke atas,

Faktor mati pucuk terbahagi kepada dua :

1. Faktor Psikologi

Faktor ini menjadi punca mati pucuk kerana si suami terlalu stress, penat bekerja atau terlalu risau sehingga menganggu fikiran si suami. Fikiran terganggu boleh menyebabkan kemurungan & hilang semangat. Involuntary erection @ nocturnal erection terjadi apabila zakar boleh mengeras sewaktu tidur.

2.Faktor Fizikal

    Kerosakan pada sistem saraf akibat kemalangan, pembedahan & komplikasi penyakit seperrti diabetes.
    Kerosakan salur darah akibat penyumbatan plak lemak & kolesterol serta komplikasi penyakit diabetes & tekanan darah tinggi yang tak dikawal dengan baik
    Hormon testosterone berada di paras rendah
    Kesan sampingan ubat-ubatan kimia.

Mati pucuk ni tak menyebabkan kematian tetapi menurut kajian, penyakit mati pucuk ini berisiko mendapat serangan penyakit yang boleh membawa maut seperti sakit jantung dan stroke dalam tempoh 3-5 tahun. Saya nasihatkan kaum lelaki yang mempunyai masalah mati pucuk ni buat pemeriksaan di hospital.

 

HIGH UP MAN PUMP - Pam Vakum Memanjangkan, Membesarkan & Menguatkan Zakar Lelaki Dengan Cepat & Berkesan

Comments


Datenschutzerklärung
Free homepage created with Beep.com website builder
 
The responsible person for the content of this web site is solely
the webmaster of this website, approachable via this form!