29
Ju
Misteri Pheromones Perempuan
29.06.2015 08:52

Winston Churchill terkenal diterangkan Rusia pada tahun 1939 sebagai "teka-teki dibungkus dalam misteri dalam enigma." Perkara yang sama boleh dikatakan, hari ini, beberapa aspek seksualiti manusia. Terutama membingungkan, sekurang-kurangnya dari perspektif biologi evolusi, adalah seksualiti wanita. Sebaliknya, seksualiti lelaki adalah lebih jelas, mudah, dan boleh diramal. (Tidak akan Freud akan gembira?)

Dalam apa jua keadaan, beberapa ahli biologi terkejut-walaupun saya mengesyaki yang telah tertipu demi satu laporan baru-baru ini dalam Sains menunjukkan bahawa sesuatu dalam air mata wanita bertindak sebagai anti-afrodisiak oleh kaum lelaki, mengurangkan rembesan testosteron dan mengurangkan keinginan erotik. Penemuan ini memerlukan replikasi, sudah tentu, tetapi dari apa yang saya lihat, data dan reka bentuk kelihatan pepejal.

Sama pepejal, walaupun mungkin baru kepada beberapa pembaca, adalah hakikat bahawa pheromones lembut telah baru-baru ini telah terlibat dalam pelbagai keadaan yang tidak dijangka sebelum ini. Selama beberapa dekad, kebijaksanaan yang diterima di kalangan ahli biologi telah bahawa manusia adalah haiwan depauperate ketika datang ke olfaction. Yang pasti, kita mempunyai deria bau, tetapi satu yang mustahil tumpul dan bodoh berbanding mamalia lain (menganggap hubungan anjing untuk pili bomba yang berhampiran) dan lebih-lebih lagi jika dibandingkan dengan serangga, yang hidupnya keseluruhan dikawal oleh meledingkan dan CBC bau, kedua-dua yang menarik dan bermaklumat.

Kemudian datang yang terkenal "kotor eksperimen T-shirt." Devendra Singh dan P. Matthew Bronstad Universiti Texas, Austin, memujuk 18 pelajar kolej wanita untuk tidur sahaja di bersih kemeja-T untuk beberapa hari dalam fasa ovulasi mereka dan sekali lagi untuk beberapa hari postovulatory. Apabila 52 orang pemuda diminta untuk mencium 18 pasang baju, bau daripada baju yang dipakai semasa fasa folikel (hanya sebelum ovulasi) telah diutamakan dalam 75 peratus daripada kes. Selain itu, keutamaan ini hilang apabila wanita telah mengambil pil hormon, yang menindas ovulasi.

Ia tidak cukup "slam-dunk," namun. A berbeza T-shirt kajian, yang dijalankan oleh penyelidik di Universiti New Mexico, mendapat keputusan yang muncul untuk menyangkal kerja Texas: Dalam kes ini, orang-orang tidak dapat membezakan antara bau yang dikeluarkan oleh ovulating dan wanita bukan ovulating. Tetapi dalam penyelidikan New Mexico, kemeja-T yang dipakai oleh wanita yang berbeza, manakala dalam kajian Texas, lelaki diminta untuk membandingkan bau yang dihasilkan oleh wanita yang sama, apabila ovulating dan apabila tidak. Ini mungkin mencadangkan bahawa apabila manusia biasa dengan rakan kongsi dan bau beliau, mereka tidak sedar boleh memberitahu sama ada atau tidak dia ovulating, walaupun mereka tidak tahu apa yang berbeza bau sebenarnya bermakna, dan walaupun mereka tidak boleh melakukan perkara yang sama dengan orang asing.

Juga perlu diberi perhatian: Pair terikat lelaki bertindak secara berbeza ke arah seksual mereka rakan-melibatkan diri dalam tingkah laku lebih menandakan "mate menjaga" -Apabila wanita-wanita ini adalah dalam fasa subur kitaran bulanan mereka, walaupun sekali lagi, orang-orang tidak sedar sedar apa yang mereka lakukan, atau mengapa.

Saya tidak tahu evolusi "mengapa" untuk air mata wanita yang tidak menonton televisyen seksual, walaupun saya boleh berputar beberapa cerita Just-Jadi. Tetapi kita boleh membuat kesimpulan dengan keyakinan yang besar (mungkin walaupun P <0,01), bahawa terdapat lebih kepada kehidupan pencium Homo sapiens, Horatio, daripada telah bermimpi dalam andaian sebelum ini belum teruji kami.

PHEROMISS - Wangian Hormon Pemikat Suami Yang Sangat Tinggi Keberkesanannya Dengan Kuasa 50x Pheromone

Isyarat berahi

Comments


Datenschutzerklärung
Make your free website at Beep.com
 
The responsible person for the content of this web site is solely
the webmaster of this website, approachable via this form!