26
Ju
Rawatan untuk masalah seksual
26.06.2015 12:27

Belajar tentang pilihan rawatan yang berkesan untuk keinginan yang rendah, disfungsi erektil dan masalah seksual lain.

Apabila doktor pertama mengalihkan perhatian mereka kepada masalah seksual pada awal abad ke-20, mereka percaya ia adalah disebabkan oleh melancap di zaman kanak-kanak atau seks terlalu banyak sebagai orang dewasa. Rawatan? Mencegah melancap dan mengurangkan aktiviti seksual.

Hari-hari, ahli psikologi dan pakar klinikal yang lain memberi tumpuan kepada memulihkan fungsi seksual dan keseronokan. Mereka telah membangunkan rawatan yang berkesan untuk pelbagai keadaan biasa:

    Kurang keinginan. Ini masalah semakin biasa berlaku apabila rakyat tidak mempunyai apa-apa kepentingan dalam fantasi seksual atau aktiviti dan menderita kesusahan atau hubungan masalah akibat.

        Rawatan adalah satu proses pelbagai langkah. Terapi bermula dengan membantu pelanggan mengenal pasti sikap negatif tentang seks, meneroka asal-usul idea-idea dan mencari cara-cara baru berfikir tentang seks. Tumpuan kemudian beralih kepada tingkah laku: ahli terapi mungkin meminta pelanggan untuk menyimpan diari pemikiran seksual mereka, menonton filem-filem erotik atau membangunkan fantasi. Terapi juga menangani masalah hubungan.

    Disfungsi erektil. Apabila zakar gagal untuk menjadi atau kekal mendirikan, hubungan menjadi mustahil.

        Puncanya adalah biasanya gabungan faktor-faktor fizikal dan psikologi. Sebab-sebab fizikal termasuk penyakit-penyakit seperti kencing manis atau kesan sampingan ubat. Salah satu daripada sebab-sebab psikologi utama adalah kebimbangan prestasi. Selepas kejadian pertama, lelaki kadang-kadang mendapatkan begitu gementar masalah berlaku lagi.

        Terapi memberi tumpuan kepada mengurangkan keresahan dengan mengambil tumpuan dari persetubuhan. Bagi lelaki yang mempunyai masalah fizikal, ubat atau peranti boleh membantu.

    Ejakulasi pra-matang. Ejakulasi pra-matang adalah apabila ia berlaku begitu cepat selepas hubungan bermula bahawa ia menyebabkan tekanan emosi.

        Walaupun punca-punca masih tidak difahami, rawatan kerja-kerja dalam hampir semua kes. Terapi memberi tumpuan kepada latihan tingkah laku. Dengan bantuan rakan kongsi mereka, orang belajar untuk menahan rangsangan untuk tempoh yang lebih panjang dan lebih lama.

    Hubungan yang pedih. Persetubuhan yang menyakitkan, atau dispareunia, adalah berulang atau sakit kemaluan berterusan yang menyebabkan kesedihan atau hubungan masalah yang ketara.

        Kebanyakan kes - terutama di kalangan lelaki - melibatkan masalah fizikal. A pakar urologi atau pakar sakit puan harus menolak atau menangani sebarang kebimbangan perubatan. Bagi wanita, rawatan yang biasa memberi tumpuan kepada latihan relaksasi.

 

Penyebab Masalah Ereksi Bagi Lelaki

Comments


Datenschutzerklärung
Free homepage created with Beep.com website builder
 
The responsible person for the content of this web site is solely
the webmaster of this website, approachable via this form!