28
Ju
Urut Zakar Untuk Kesihatan yang Baik?
28.06.2015 10:39

urut zakar massage Penis atau Jelging adalah dipercayai berasal dari kawasan Timur Tengah beberapa abad yang lalu. Jelqing sering digambarkan sebagai "memerah susu zakar". Walaupun berasal dari Timur Tengah, ia telah diamalkan oleh banyak budaya lain juga. Orang Cina memanggilnya "Chook Kan" (dalam dialek Kantonis, ertinya urut saraf) manakala orang Melayu di Asia Tenggara memanggilnya Urut Batin (Urut Zakar dalam bahasa Melayu)
Prinsip urut

Zakar terdiri daripada cavernosa corpus, tisu lembut yang membolehkan darah mengalir masuk, menimbulkan ereksi. A cavernosa corpus sihat dan aliran darah yang baik itu dikaitkan dengan pendirian yang baik dan kuat.

Walau bagaimanapun, oleh sebab umur atau sebab-sebab kesihatan yang lain, proses ini merosot, yang membawa kepada ereksi miskin. Proses Jelging terbentang ruang zakar dan meningkatkan darah mengalir ke zakar.

Ia boleh membantu merawat gejala ereksi miskin dan meningkatkan 'kesihatan zakar. Oleh kerana itu terbentang pada tisu lembut, jelqing juga membantu meningkatkan panjang dan ukur lilit zakar.

Perlu ditekankan bahawa sebab atau punca-punca setiap masalah kesihatan hendaklah dialamatkan untuk penyelesaian jangka panjang manakala ubat gejala tumpuan kepada kelegaan jangka pendek.

Langkah berjaga-jaga

Jelqing boleh menyebabkan kerosakan tisu zakar dan juga boleh menyebabkan parut kekal dan perubahan warna tetap zakar. Antara lain terdapat juga risiko kerosakan kepada urat zakar dan kapilari pecah dan dalam kes yang lebih teruk daripada yang tersalah kendalian. Seseorang perlu sentiasa mengambil berhati-hati apabila melakukan latihan ini.
Cara Urutan Asas

Jelqing gripGrip zakar anda di pangkalan dengan cengkaman 'OK'. Ini boleh dilakukan dengan menggunakan ibu jari anda dengan telunjuk atau jari tengah untuk membentuk 'cincin'.

Pindah cincin perlahan-lahan dari pangkal ke arah hujung zakar anda. Ulangi ini sebaik-baiknya dengan tangan yang lain untuk mendapatkan keseimbangan tekanan ke atas kedua-dua belah zakar.

Stroke harus perlahan dan berirama antara 3-5 saat setiap strok, berselang-seli antara kedua-dua tangan.

Tekanan harus sedemikian rupa sehingga ia adalah selesa tanpa rasa sakit atau mempunyai zakar anda terbentang lebih daripada satu atau dua inci. Gunakan minyak urut untuk melegakan angin ahmar dan mengurangkan lelasan fizikal untuk kulit tender.

Teruskan melakukan ini selama 10 - 15 minit setiap hari.

Walaupun banyak hasil yang positif dilaporkan di seluruh dunia, ia perlu diambil perhatian bahawa sesetengah orang tidak mendapati ini menjadi berkesan. Kerana tidak ada laporan pecah kerana pengendalian yang tidak betul teruk, akal diguna pakai di sini yang bakal terjadi. Urut ini perlu dijalankan dengan berhati-hati mutlak.

MINYAK BELACAK TOK AYAH - Minyak Urut Yang Tradisional Yang Terbaik Untuk Suami

Comments


Datenschutzerklärung
Free homepage created with Beep.com website builder
 
The responsible person for the content of this web site is solely
the webmaster of this website, approachable via this form!