14
Ap
Zakar: 5 Fakta Yang Utama
14.04.2015 14:39

Saiz seluruh dunia
Mari kita bercakap tentang saiz zakar. Apabila lembut, zakar yang biasanya antara 6 dan 13 sentimeter panjang. Satu satu tegang mendapat suatu tempat antara 7 dan 17 sentimeter. Berbanding dengan zakar besar, lebih kecil sering berkembang lebih dalam saiz apabila mereka menjadi tegang.

Saiz zakar anda juga akan bergantung kepada latar belakang etnik anda. Hai orang-orang keturunan Afrika mempunyai sedikit lebih lama dan zakar yang lebih luas berbanding dengan orang-orang Eropah, yang mempunyai zakar yang bersaiz sederhana. Jika anda datang dari latar belakang Asia, anda mungkin mempunyai zakar yang sedikit lebih sempit dan lebih pendek, Pertubuhan Kesihatan Sedunia berkata.

Seperti hidung, seperti zakar?
Jadi, anda benar-benar boleh memberitahu berapa besar zakar lelaki adalah dengan melihat hidungnya? Atau kakinya? Jika anda ingin tahu tentang saiz zakar lelaki, ia sebenarnya tangannya anda perlu menyelinap mengintip di. Jari manis lagi seorang lelaki berbanding dengan jari telunjuknya, zakar yang lebih panjang beliau mungkin, penyelidik Korea Selatan berkata.

Testosteron lebih lelaki itu terdedah kepada ketika dia masih bayi hanya berkembang di dalam rahim ibunya, lebih panjang jari manis beliau akan. Tetapi ia bukan sahaja panjang jari manis beliau ia memberi kesan, tetapi juga panjang zakarnya.

Tetapi ... adakah saiz sebenarnya perkara itu?
Jadi sekarang anda boleh melihat ke bawah di jari anda tertanya-tanya jika saiz benar-benar perkara. Ia ternyata bahawa ukur lilit (ketebalan zakar a) sebenarnya lebih penting untuk memuaskan pasangan anda kerana itulah yang merangsang kawasan-kawasan faraj.

Dan zakar bersaiz mengetepikan, wanita juga mendapati hubungan yang stabil dan ciri-ciri lain pasangan mereka fizikal, seperti rambut, faktor yang sangat penting untuk kehidupan seks yang memuaskan!

Ereksi
Apabila anda terangsang secara seksual, zakar anda menjadi keras dan semakin besar - anda mempunyai ereksi. Ia agak biasa bagi seorang lelaki untuk mempunyai spontan, ereksi yang tidak diingini. Walaupun mereka mungkin memalukan, mereka adalah perkara biasa. Ini juga boleh berlaku pada waktu malam, biasanya tiga hingga lima kali setiap malam!

Sperma dan ejakulasi
Apabila anda benar-benar terangsang, anda boleh mempunyai orgasma dan pancut. Ini bermakna bahawa cecair yang melekit, keputihan yang keluar dari zakar anda. Ini berlaku apabila anda melancap atau melakukan hubungan seks. Tetapi juga dalam tidur anda, yang dipanggil 'mimpi basah', 'jatuh malam' atau 'pelepasan waktu malam'. Seperti melancap, mimpi basah adalah semulajadi dan tidak berbahaya - kecuali anda bangun dengan rasa sedikit melekit!

Yang tua anda, sperma yang lebih anda menghasilkan. Jadi air mani pertama anda ejakulasi mengandungi sperma yang sedikit. Beberapa tahun kemudian walaupun, akan ada 900 juta atau lebih setiap ejakulasi sperma.

Comments


Datenschutzerklärung
Make your free website at Beep.com
 
The responsible person for the content of this web site is solely
the webmaster of this website, approachable via this form!